През следващите два почивни дни в Борово ще се състои XV-ият международен

...
През следващите два почивни дни в Борово ще се състои XV-ият международен
Коментари Харесай

БОРОВО ЩЕ ПОСРЕЩНЕ НАД 1400 УЧАСТНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ В РАМКИТЕ НА XV-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ОТ „ДУНАВ ДО БАЛКАНА“

През идващите два почивни дни в Борово ще се състои XV-ият международен фолклорен фестивал от „ Дунав до Балкана “. Инициативата се провежда от Народно читалище „ Искра 1898 “, като тя се организира под патронажа на кмета Валентин Панайотов. „ Досегът до магията на фолклора е неповторимо преживяване. Всеки същински патриот би трябвало да изпита това неповторимо чувство. Настоящият празник потвърждава, че за мистерията на българския фолклор няма възраст, а участието на сформира от чужбина – че няма и граници. Убеден съм, че ще успеем да съхраним и предадем необикновената българска еднаквост “, написа Станев в приветствието си до участниците. „ Благодаря ви, че продължавате да ни учите на национализъм. Хора като вас потвърждават, че оня патриотичен български дух, характерен за предците ни, към момента е жив “, добавя Станев. 

Фестивалът има спортен темперамент, а в него ще се надпреварват сформира за достоверен фолклор, танцови клубове, оркестри и самостоятелни реализатори. По традиция фестивалът ще бъдеоткрит с шествие на всички участници. В самодейността ще се включат над 1400 самодеейциот 16 области и 71 обитаеми места в страната. 200 от тях ще бъдат деца. Същевременно ще се организира и онлайн конкурс за представителите на други страни. До този миг е ясно, че в него ще участват изпълнители от Румъния, Гърция, Кипър,Испания и Мавритания. Най-добрите осъществявания ще бъдат наградени персонално от кмета Валетнин Панайотов. Церемонията ще се организира към 20.00 часа в неделя. 

Най-младият участник ще е на 4 години, а най-възрастният се чака да е над 90. 

Областната администрация в Русе и читалището в Борово осъществиха и голям брой взаимни начинания в границите на Комуникационната тактика за Европейския съюз. Припомняме, че тя се организира преди Ковид-пандемията и нейната съществена цел бе да допренесе за развиването на културния живот и в по-малките обитаеми места.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР